Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Verf laat los op stucwerk: wat kun je eraan doen?

30 maart 2018 | Verven | Famst




Schilderen op pleisterwerk is een delicate zaak. Maak je fouten, dan is de kans groot dat de verf loskomt. Met alle gevolgen van dien. Een grondige voorbereiding is dus essentieel. Hou daarom rekening met deze tips.

In een eerder blogartikel hadden we het al over de oorzaken van afbladderende verf . Veel van de problemen die we daar aanhaalden, zijn ook hier van toepassing.

 

1) Laat het stucwerk voldoende drogen

Stucwerk moet voldoende droog zijn alvorens je het gaat overschilderen. Krijgt het pleisterwerk niet voldoende tijd om uit te harden, dan komen er tijdens het verven stukjes mee. Het resultaat is dan ook minderwaardig.

2) Schuur het stucwerk op alvorens te verven

Nadat het stucwerk droog is, moet je het opschuren. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat de verf niet voldoende hecht. Ook dan kunnen er stukken loskomen. Schuur dus alles eerst netjes op, manueel of machinaal, en begin dan pas te schilderen.

3) Breng een primer aan

De allereerste laag moet een primer zijn. Breng dus geen afwerklaag aan op een onbeschilderde muur. De poriën zuigen de verf als het ware op, zodat de dekking in het gedrang komt. Door een primer aan te brengen, vermijd je dergelijke risico’s.

4) Gebruik kwaliteitsverf

De kwaliteit van de gebruikte verf heeft uiteraard ook een impact. Werk daarom altijd met kwaliteitsproducten. En laat je natuurlijk uitgebreid adviseren in een gespecialiseerde winkel.

Vragen over welke verf je moet gebruiken? Met onze drie merken Sigma, Levis en Ralston hebben we zowel internationale topmerken als een kwaliteitsvolle budgetoplossing in huis. Neem contact op of kom langs in onze winkel.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.