Op weekdagen open tot 18u30

Zin in een nieuw verlichtingsplan? Met een spanplafond kan het!

8 juni 2017 | Spanplafonds, Verlichting | Famst
Ben je de bestaande verlichting beu? Heb je de indeling van een ruimte veranderd, waardoor de verlichtingsspots en lampen niet langer op de juiste plaats zitten en hangen? Kies dan voor een verlaagd plafond in de vorm van een spanplafond. Er komt geen kap- of breekwerk aan te pas voor het verplaatsen van de bekabeling, maar ook niet voor het plaatsen van het spanplafond zelf. Je krijgt carte blanche voor het nieuwe verlichtingsplan.

Eén van de grote voordelen van een spanplafond is dat je de volledige vrijheid krijgt voor een nieuw verlichtingsplan in de ruimte. Je kan probleemloos bestaande verlichtingspunten verplaatsen of extra lichtpunten creëren. En hiervoor heb je geen kap- of breekwerk nodig. De nieuwe bekabeling kan perfect tussen het vroegere plafond en het nieuwe spanplafond hangen. Met een spanplafond verlaagt je plafond slechts 5 centimeter. Eventueel kan je tot een plaatsverlies van 3 centimeter gaan, maar dan zijn inbouwspots niet mogelijk.

Bij een spanplafond heb je in feite twee werkmethodes voor het nieuwe verlichtingsplan. In beide situaties heb je de volledige vrijheid voor de keuze van spots of andere lamptypes.

  • Ofwel wil je de spots zelf monteren en voorzie je zelf de nodige bekabeling. In die situatie moet je de bekabeling brengen naar het gewenste verlichtingspunt. Je laat de plaatser van het spanplafond weten – bijvoorbeeld met een bierkaartje – weten waar de verlichtingspunten moeten komen én wat de diameters van de spots zijn. De plaatser van het spanplafond voorziet op deze locatie een verlichtingsmodule. In dit kastje wordt de uiteindelijke spot gemonteerd. Daarnaast voorziet hij in het spanplafond de juiste diameter voor de spot.

 

  • Wanneer je geen tijd hebt om zelf spots te plaatsen, dan vertrouw je ook dit deel van de opdracht toe aan de plaatsers van de spanplafonds. Je verlaagd plafond wordt dan volledig opgeleverd volgens het nieuwe verlichtingsplan. Ook dimmers zijn daarbij perfect mogelijk. Wanneer je bijkomende verlichting laat plaatsen, dan kunnen dimbare draadloze opbouwschakelaars geplaatst worden. Ook hiervoor is er geen kap- of breekwerk nodig.

Een andere mooie verlichtingsoplossing in combinatie met een spanplafond omvat het plaatsen van sfeerverlichting in de vorm van een LED-strip. We plaatsen deze strip tussen een smalle ruimte die we voorzien tussen de muur en de afwerking van het spanplafond. De LED-strips verbruiken amper energie, maar zorgen voor een bijzondere sfeer in de kamer.

Droom jij van een nieuw verlichtingsplan in een kamer? Met een spanplafond kan het perfect en krijg je alle vrijheid. Bel plafondadviseur Tom Denys op 0495 24 88 40 of maak hier vrijblijvend je afspraak.


Recente berichten

Categorieën