Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Zelf een verlaagd plafond met een spanplafond maken? Ontdek hier waarom je best voor een vakman kiest.

12 april 2017 | Spanplafonds | Famst




Sommige handige doe-het-zelvers zijn van oordeel dat ze zelf een verlaagd plafond kunnen plaatsen in de vorm van een spanplafond. Wij raden ten sterkste af om deze klus zelf te klaren. Hoe handig je ook bent, je laat een verlaagd plafond in de vorm van een spanplafond best altijd plaatsen door een vakman. Bij een spanplafond is het zelfs bijzonder moeilijk om aan de nodige materialen te geraken. We leggen je in deze blog helder uit waarom het zo moeilijk is om zelf een spanplafond als verlaagd plafond te installeren.

Gyproc als verlaagd plafond is voor een doe-het-zelver nog redelijk doenbaar, maar een spanplafond laat je best plaatsen door een vakman. Een eerste reden is dat je dit materiaal vrijwel nergens kan kopen, behalve online op obscure sites in het buitenland. Je bent dan evenwel nooit zeker van de kwaliteit.

Niet verkrijgbaar in de handel

De reden waarom je spanplafonds niet op de doe-het-zelfmarkt vindt, is doodgewoon omdat je het vrijwel niet zelf kan plaatsen. Wie geen ervaring heeft en toch zelf een spanplafond plaatst, die moet achteraf vrijwel zeker zijn materiaal in de vuilnisbak gooien. Het hangen van de randprofielen of het aanpassen van de bedrading voor de verlichting is daarbij niet het grote probleem. Een beetje doe-het-zelver kan dit perfect.

Opspannen van het doek

De grote moeilijkheid zit in het plaatsen en opspannen van het doek. Hiervoor heb je nood aan vele jaren ervaring. Zelfs als je enkele maanden op pad gaat met een ervaren plaatser, dan kan je nog steeds geen spanplafonds plaatsen met schuine wanden, koppelprofielen,… Vooral het rimpelloos plaatsen van het doek én het afsnijden, vraagt behendigheid en expertise. Snijd je één centimeter te ver, dan heb je een onherstelbare scheur die je niet kan dicht plamuren zoals bij een gyprocplafond.

Slechts één kans

Bovendien krijg je bij een spanplafond slechts één kans. Wanneer je het doek verkeerd plaatst én beschadigd, zit er niets anders op dan de vuilnisbak. Je kan dan volledig vanaf nul beginnen. Daarom één advies: schakel meteen de juiste vakman in.

Meer weten over het plaatsen van een spanplafond door een vakman? Bel plafondadviseur Tom Denys op 0495 24 88 40 of maak hier vrijblijvend je afspraak.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.