Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Welke vloer in welke kamer?

16 september 2021 | Behang, Verven | Famst

parketvloer met stoel


Op zoek naar vloeren voor je nieuwbouw? Of wil je een specifieke kamer onder handen nemen? Een nieuwe vloer kiezen is niet eenvoudig. De grote keuze aan materialen maakt het moeilijk om deze knoop door te hakken. Gelukkig vind je op deze pagina wat advies. 

Woonkamervloer 

In een woonkamer zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt namelijk geen technische beperkingen om rekening mee te houden, zoals een hoge luchtvochtigheid.  

In de meeste woonkamers zien we een vloer in natuursteen, keramische tegels of hout. Maar niets houdt je tegen om voor laminaat of vinyl te kiezen. Zorg er wel voor dat de vloer een warme uitstraling heeft, want in de woonkamer draait alles rond gezelligheid. Eventueel kan je een ‘koude’ vloer opfrissen met een leuk tapijt.  

Eetkamervloer 

Meestal wordt de woonkamervloer doorgetrokken naar de eetkamer. Zo vormt de leefruimte één geheel. Maar je kan ook een link maken met de keuken en in de eetkamer tegels plaatsen, terwijl er in de woonkamer parket ligt.  

Keukenvloer 

Bij de keukenvloer is het onderhoudsgemak erg belangrijk. Het is namelijk een plek waar je regelmatig zal morsen met etensresten en vloeistoffen. Gelukkig zijn keramische tegels goed bestand tegen vlekken. Je kan ook kiezen voor poreuze materialen zoals hout of natuursteen, maar die vragen meer onderhoud.   

Badkamervloer 

De badkamer is een vochtige ruimte. Hierdoor is parket minder geschikt. Het hout zal namelijk uitzetten en krimpen onder invloed van de veranderende luchtvochtigheid, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Je kiest dus beter voor een tegelvloer of waterbestendig laminaat.  

Slaapkamervloer  

Tover je slaapkamer om in een oase van rust met een knusse parketvloerLaminaat is een budgetvriendelijk alternatief. Zeker wanneer je zelf de plaatsing uitvoert. Heb je trouwens al aan vast tapijt gedacht? Deze tapis-plain oogt niet alleen gezellig, het is ook lekker warm aan je voeten wanneer je uit bed stapt.  

Tip: zorg voor uniformiteit 

In de woonkamer, keuken, slaapkamer, wc, kinderkamer en hal een compleet andere vloer leggen is geen goed idee. Op deze manier staat elke ruimte apart, en is er geen uniformiteit. Je kiest dus beter twee of drie vloerbekledingen om doorheen de woning te gebruiken. Bijvoorbeeld parket in de leefruimte, hal en slaapkamers, natuursteen in de keuken en keramische tegels in de badkamer.  


Recente berichten

Categorieën