Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Welke verf moet ik kiezen?

30 juli 2018 | Verven | Famst

Welke verf kiezen op basis van de ruimte


Heb je net gebouwd of verbouwd en sta je voor schilderwerken? Ben je de kleur van je living en slaapkamer beu? Of heeft je huis een opknapbeurt nodig? Dan moet je op zoek naar kwalitatieve verf. Maar hoe kies je de juiste verf voor elke ruimte? Want tegenwoordig hebben alle bekende merken 3 of 4 verschillende kwaliteiten met elk een eigen prijs. Hieronder ontdek je waar je op moet letten als je de juiste verf wilt kiezen.

Wat is de dekkracht van de verf?

Het spreekt voor zich dat goedkope verf minder goed dekt. Dat komt omdat ze veel dunner is dan kwalitatieve verf. Het resultaat is dan ook dat je 1 of 2 extra lagen moet aanbrengen. Wil je de juiste verf kiezen? Laat de goedkoopste merken dan links liggen. Je bespaart er extra werkuren mee.

Kan je de verf goed afwassen?

Ook binnen verf die goed dekt, bestaan een aantal belangrijke verschillen. Zo heb je soorten verf die je gemakkelijker kan afwassen dan andere. Belangrijk om even bij stil te staan, want in de keuken of hal wordt intenser geleefd dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. Spetters van saus of moddervlekken wil je gemakkelijk kunnen schoonmaken. Daarom is de juiste verf kiezen voor elke specifieke ruimte heel belangrijk.

Is de verf krasbestendig?

Je las het al in de alinea hierboven. In sommige ruimtes wordt intenser geleefd dan in andere. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de krasbestendigheid van je verf. Want de ene soort verf is poreuzer dan de andere. Zo is goedkopere, matte verf redelijk poreus. Schuur je in de hal met een natte jas langs dit soort verf? Dan heb je gegarandeerd een vlek. Voor de hal is het dus niet slim om dit soort verf te kiezen.

Conclusie: welke verf kiezen voor welke ruimte?

Voor een heel huis kan het een aardige slok op de borrel schelen als je goed analyseert in welke ruimte welke verf komt. Voor elke toepassing bestaat er een kwaliteit. Denk dus op voorhand goed na over de criteria die we hierboven hebben opgenoemd. In de gang waar fietsen staan of in de keuken moeten je muren gemakkelijk af te wassen zijn. In de badkamer mag je geen poreuze verf gebruiken, of je krijgt schimmel. Maar in de slaapkamer hoef je niet noodzakelijk verf van topkwaliteit te gebruiken.

Heb je graag hulp bij het kiezen van de juiste verf? Kom gerust eens langs. We helpen je graag verder en geven advies dat helemaal past bij jouw situatie.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.