Op weekdagen open tot 18u30

Welk behang is geschikt voor de keuken?

22 juni 2018 | Behang | Famst
Het behang in de keuken krijgt het hard te verduren. Vetspatten of vlekken kunnen de uitstraling van je keuken snel ondermijnen. Opteer daarom in de keuken voor een makkelijk afwasbaar behang. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rij.

Koken, eten, strijken, spelen: in de meeste huishoudens is de keuken het centrum van het universum. Maar al die activiteiten hebben zo hun gevolgen voor het behangpapier. Dat ziet namelijk erg af. Dampen van eten, vlekken en vuil teisteren het papier en zorgen er al snel voor dat het zijn oorspronkelijke uitstraling verliest.

Daarom is een afwasbaar behang in de keuken een echte must. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1) Glasvezelbehang in de keuken

Glasvezelbehang is ideaal in de keuken: je kunt het makkelijk met een vochtige doek reinigen, het is duurzaam, stootvast én waterwerend. Dankzij zijn dikkere structuur is het ook ideaal om oneffen wanden mee te behangen. Bovendien kun je het ook gemakkelijk overschilderen.

2) Vinylbehang in de keuken

Vinylbehang is vliesbehang waarvan de toplaag gemaakt is uit kunststof. Van alles behangsoorten stoot vinylbehang het best water af. Is je behang vuil? Dan was je het eenvoudig af met een vochtige doek.

Ook leuk is vinylbehang met een magneetlaagje. Zo heb je altijd een plekje in de keuken voor je boodschappenlijstje. Ook vinylbehang overschilderd met krijtbordverf is mogelijk. Je kunt dan rechtstreeks schrijven op het behang! En dankzij het vinyl is alles perfect afwasbaar.

3) Vliesbehang in de keuken

Ook vliesbehang is een optie. Het is heel eenvoudig aan te brengen en te overschilderen. Vliesbehang is verkrijgbaar in diverse kleuren en decoratieve prints. Let wel op als je het afwast: vliesbehang is iets dunner dus gebruik zeker geen al te natte vod.

Ben je op zoek naar geschikt behang voor in de keuken? Kom eens lang in onze winkel in Turnhout. We hebben een uitgebreid gamma en onze productspecialisten geven je graag advies op maat.


Recente berichten

Categorieën