Op weekdagen open tot 18u30

Waarom kiezen voor een vloer in linoleum?

24 december 2018 | Vloerbekleding | Gert
Linoleum is een natuurlijk product met een warme en authentieke uitstraling. Het is een zeer mooie en decoratieve vloerbekleding. Maar daarnaast zijn er nog een aantal goeie redenen om linoleum in huis te halen. We sommen de verschillende voordelen op in dit artikel.

Linoleum: een 100 procent natuurlijk product

Linoleum wordt gemaakt op basis van lijnolie, hars, kalk en natuurlijke pigmenten. Het is een vloerbekleding die uit ecologische overwegingen werd ontwikkeld. Het grote voordeel is de hygiënische kwaliteit. Linoleum is namelijk antibacterieel. Dat maakt het product erg geschikt voor mensen met allergieën.

Linoleum is slijtvast en duurzaam

Linoleum is slijtvast en duurzaam. De slijtlaag wordt namelijk gevormd door de totale dikte van het product, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vinyl, wat slechts een dunne slijtlaag heeft. Het gevolg is dat linoleum er dus ook na jaren schitterend blijft uitzien.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Linoleum is verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes (bepalen de sterkte en slijtvastheid), vormen (banen, stroken, tegels) dessins (effen, gevlekt, marmerlook) en plaatsingssystemen (lijm of kliksysteem). Er is dus een linoleumvloer voor elke ruimte.

Linoleumvloeren plaatsen: werk voor specialisten?

Linoleumvloeren kunnen op bijna elke ondervloer aangebracht worden. Het is wel noodzakelijk dat je ondervloer voldoende sterk én vlak is. Wij raden aan de plaatsing door een vakman te laten doen. Kies je voor een kliksysteem, dan is doe-het-zelfwerk wél haalbaar. Deze vloeren bestaan namelijk uit laminaatpanelen met een bovenlaag van linoleum. Je klikt ze eenvoudig in elkaar. Ook dit type is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren.

Wil je een linoleumvloer leggen? In onze winkel in Turnhout vind je een ruime keuze. Onze experts geven je advies op maat zodat je altijd met het juiste product naar huis gaat.


Recente berichten

Categorieën