Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Vinyl vloeren zijn terug hip

28 juni 2018 | Spanplafonds | Famst

Vinyl vloeren zijn terug hip


Wie ‘vinyl vloeren’ hoort denkt aan oubollige, plastic novilon die er goedkoop uitzien. Niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er hoogwaardige, mooie afwerkingen beschikbaar in vinyl-vloeren. Bovendien is het enorm gebruiksvriendelijk qua onderhoud. Maak dus gerust komaf met je vooroordelen, want vinyl vloeren zijn terug helemaal in.

Vinyl in stroken

De meeste mensen denken als ze ‘vinyl’ horen aan vloerbekleding in pvc op kamerbreedte. Dat is eigenlijk de klassieke novilon-vloer van vroeger. Die bestaat vandaag nog wel, maar wordt niet meer zo veel gekozen.

Vandaag wordt vinyl vooral in stroken geplaatst. Je kan er enorm veel kanten mee op qua stijl en de onderlaag bestaat uit een zeer compacte materie. Dat zorgt ervoor dat je geen diepe afdrukken krijgt van meubels. Bij andere ondergronden, zoals bijvoorbeeld laminaat, bestaat een grotere kans op afdrukken. Dat komt omdat laminaat is opgebouwd uit een laag mdf, wat relatief poreus is, en een onderlaag in vinyl. De tegels zijn dus dikker en meer vatbaar voor afdrukken. Dat probleem heb je niet met vinyl vloeren.

Vinyl vloeren voor elke stijl

Je hebt met vinyl ontzettend veel mogelijkheden. Of je nu modern of net landelijk woont, voor elke stijl bestaat een uitvoering. Denk daarbij aan vloeren met houtstructuur, patroontegels of allerlei kleuren.

Vinyl stroken hebben niet alleen een mooie uitstraling, ze zijn ook heel duurzaam. De meeste fabrikanten geven een garantie van 15 tot 20 jaar. Hoe zit het dan met de prijs? Qua budget zit je in een iets hogere klasse dan bijvoorbeeld instaplaminaat of vinyl op kamerbreedte. Maar in ruil krijg je een mooier product met een zeer lange levensduur.

Vinyl stroken plaatsen

Er zijn twe manieren om vinyl stroken te plaatsen. Een eerste en de beste techniek is verlijmen. Dat geeft gegarandeerd het meest strakke resultaat. Hiervoor doe je best beroep op een professional, want de verlijmtechniek vraagt best wat ervaring.

Anderzijds bestaan er vinyl stroken met een kliksysteem. Daarmee bereik je ook een mooi resultaat, maar het is een minder vergevingsgezinde methode. Bij het minste niveauverschil in de ondergrond kan het kliksysteem lichtjes open komen te staan en als je dan tegen de tegels stoot, beschadig je de vloer. Dat probleem stelt zich niet bij verlijmen. Wil je dus zeker zijn van een mooi, strak resultaat? Dan kies je er beter voor om vinyl stroken te laten verlijmen.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van vinyl vloeren? Kom gerust eens langs in onze showroom en maak kennis met ons uitgebreide gamma. Of het nu gaat om vinyl stroken of vinyl op kamerbreedte.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.