Op weekdagen open tot 18u30

Wat is het verschil tussen een plafond in gyproc en een spanplafond?

6 februari 2017 | Spanplafonds | Famst
Gyproc en een spanplafond zijn beide manieren om een verlaagd ‘vals’ plafond te creëren. In deze blog zetten we het verschil tussen beide verlaagde plafonds op een rijtje. Zo kan je met kennis van zaken de juiste keuze maken.

Bij gyproc wordt er met gipsplaten een verlaagd plafond gecreëerd. Vooraleer het plafond klaar is moeten de naden tussen de platen worden weggewerkt en moet alles de nodige verflagen krijgen. Daardoor is een gipsplafond nooit helemaal egaal. Een plafond in gyproc vraagt daarom heel wat arbeidsuren. Het plaatsen gaat ook gepaard met heel wat stofhinder, aangezien er gezaagd moet worden.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond plaatsen vraagt daarentegen één werkdag de tijd. Er komt geen breek- of slijpwerk aan te pas. De hinder blijft beperkt tot het absolute minimum. Er worden aan de muren bovenaan gewone kleine profielen geplaatst.

Vervolgens wordt er tussen de profielen een polyesterdoek gespannen. Een spanplafond is na de plaatsing meteen volledig klaar. Er moet niets verder afgewerkt of geschilderd worden. Bovendien kan je een spanplafond aan de zijkanten afwerken met tal van sierlijsten of moluren. Uiteraard behoort ook een randloze afwerking tot de mogelijkheden.

Verlichting integreren?

In zowel gyproc als een spanplafond is het mogelijk om verlichting te integreren. Bij de spanplafonds van Plameco werkt dit met gepatenteerde verlichtingsconstructies. Hierdoor kan je op elke plaats in het spanplafond kiezen voor inbouwspots of LED-verlichting. Alles is mogelijk!

Prijs van gyproc en spanplafond?

Wat de prijs betreft komt een spanplafond als voordeligst uit de bus. De plaatsing van een spanplafond en gyproc komt qua prijs sterk overeen. Alleen moet je in gyproc nog extra kosten investeren voor de afwerking, terwijl een spanplafond meteen klaar is.

Meer weten over de verschillen tussen een verlaagd plafond in gyproc en een spanplafond? Contacteer onze plafondadviseur Tom Denys. Je kan hem bereiken op 0495 24 88 40. Hij komt persoonlijk langs voor een plaatsbezoek. Of maak hier vrijblijvend je afspraak.


Recente berichten

Categorieën