Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Een verlaagd plafond installeren in je living? Dit zijn de mogelijkheden.

29 mei 2017 | Spanplafonds | Famst




Zitten er scheuren en barsten in je livingplafond? Of heb je een donkerhouten plafond en ben je dit sombere uitzicht beu? Er bestaan verschillende mogelijke manieren om een verlaagd plafond in je living te installeren. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje met telkens zijn voor- en nadelen.

  1. Gyproc

Veel mensen denken spontaan aan gyproc wanneer ze een verlaagd plafond willen installeren in hun living. Ofwel doen ze dit zelf, ofwel laten ze een gyprocfirma komen. Wanneer dit perfect geplaatst wordt, biedt gyproc inderdaad een mooi, glad en egaal uitzicht.

Jammer genoeg knelt daar meestal het schoentje. Wanneer je dit zelf doet, dan heb je veel ervaring nodig om alles correct te plamuren en af te schuren. Dit vereist meerdere lagen van de juiste producten. Bovendien is het verleidelijk om de gyprocplaten rechtstreeks op het bestaande hout te schroeven. Dat is alvast geen goed idee. Dit hout leeft en beweegt op en neer. Bijgevolg krijg je ook scheuren en barsten in de vastgemaakte gyprocplaten.

Wanneer je deze opdracht toevertrouwt aan een vakman, dan zien we vaak dat deze – om tijd te besparen – de afwerking niet uitvoert volgens de regels van de kunst. Het gevolg? Al snel duiken er scheuren en barsten op. Wanneer je eist dat alles wel correct wordt uitgevoerd, dan zal je veel meer betalen.

Na het correct plaatsen en naadloos afwerken van de gyprocplaten, moet alles nog geschilderd worden met een gyprocprimer en twee afwerkingslagen. Ook dit brengt stevige kosten met zich mee. Gyproc lijkt op het eerste zicht de goedkoopste oplossing, maar je komt meestel duurder uit. Bovendien heb je altijd het risico op barsten, want je weet nooit 100% zeker dat jouw gyprocplaatsers alles uitvoert volgens de regels van de kunst.

  1. Met nieuwe houten planchetten

Een tweede optie is het plaatsen van nieuwe houten planchetten. Op deze optie gaan we niet dieper in, want dat is volledig passé.

  1. Nieuwe bezetting laten plaatsen

Hedendaagse bezetters werken met grote spuitmachines. Voor hen is het onrendabel om langs te komen voor één ruimte. Bovendien leidt dit tot bijzonder veel vuiligheid in je woning. Na het opnieuw bepleisteren moet je nog twee maanden wachten totdat je plafond is uitgedroogd vooraleer je mag schilderen.

  1. Een spanplafond

Wanneer je kiest voor een spanplafond, dan kies je voor het uitzicht van een glad bepleisterd plafond. Je zit evenwel niet met de nadelen van echte bepleistering. Een spanplafond voor een ruimte van 40m² neemt een plaatsingstijd van 6 werkuren in beslag. In deze periode zit ook het voorzien van de nodige bekabeling voor de nieuwe spots. Er komt tijdens het plaatsen geen kap- of breekwerk aan te pas. Een spanplafond is na de plaatsing meteen volledig klaar. Je hoeft niets meer te schilderen. Bovendien loop je nooit het risico dat er barsten of scheuren optreden.

Wanneer je alles op een rijtje zet, dan lijkt een spanplafond aanvankelijk iets duurder. Aan het einde van de rit kom je meestal vaak goedkoper uit. Bovendien ben je zeker van een 100% perfect plafond, nu en de komende jaren.

Meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van een verlaagd plafond in je living met een spanplafond? Bel plafondadviseur Tom Denys op 0495 24 88 40 of maak hier vrijblijvend je afspraak.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.