Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Verf optimaal bewaren? Zo doe je dat

25 juli 2018 | Verven | Famst




Verf bewaart best goed: verven op waterbasis gemiddeld 1 jaar, op oliebasis tot 2 jaar. Om echt het meest uit je verf te halen, hou je je wel beter aan enkele regels. We lijsten ze hier voor je op.

Verfblikken bewaren

Bewaar verfblikken altijd op een vorstvrije plaats en vermijd al te grote temperatuurschommelingen. Ook direct zonlicht is uit den boze. Een donkere schuur, kelder of garage is perfect, maar ook een kast in huis is geschikt.

Moet je een blik bewaren dat nog minstens halfvol is, haal er dan het deksel af en bedek de bovenzijde met plastic folie. Doe het deksel er weer op en schrijf bovenaan de naam van het product, de fabrikant en de kleurcode. Vermeld ook de datum van het laatste gebruik.

Let op met verf op oliebasis. Een deel van de bestanddelen zal verdampen, waardoor er een vel op de verf komt te staan. Probeer het vel niet door te roeren, maar haal het er gewoon af bij hergebruik.

Giet kleine verfresten over in een hersluitbare verpakking

Wil je verfblikken bewaren die al over halfweg zijn? Giet de rest over in een kleinere verpakking die je kunt afsluiten, bijvoorbeeld een confituurpot. Zet ook hier weer alle gegevens op het deksel.

Wat met vervallen verf?

Verf die haar houdbaarheidsdatum heeft overschreden, lever je in bij het verzamelpunt voor klein chemisch afval van je gemeente. Gooi de blikken dus zeker niet bij het restafval!

Famst: specialist in verf en behang

Nog meer tips om verf te bewaren? Vraag ernaar in onze winkel. Bij ons vind je een heel ruime keuze aan kleuren. Onze productspecialisten beantwoorden ook graag al je vragen. Zo ga je gegarandeerd met de juiste verf naar huis.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.