Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Verf en behang combineren doe je zo

27 augustus 2021 | Behang, Verven | Famst
Vroeger durfde men weleens de volledige kamer te behangen. Maar tegenwoordig wordt behangpapier vaak gecombineerd met geschilderde muren. Hieronder vind je enkele basisprincipes om van deze combinatie een succes te maken. 

Behang op één muur, verf op de rest 

Wanneer je behangpapier en verf combineert, dient het behang als blikvanger. Daarom beperk je dit best tot één muur. De rest van de kamer krijgt een likje verf. Op deze manier straalt het interieur rust uit maar heb je toch een leuke eyecatcher.  

Verf die bij het behang past 

Voor een harmonieus resultaat kies je een verfkleur die bij het behang past. Blijf in dezelfde tint. Heb je een behangpapier met flamingo’s voor de kinderkamer gevonden? Koop dan bijvoorbeeld poederroze muurverf.  

Natuurlijk kan je ook in de omgekeerde richting te werk gaan. Zoek eerst een mooi ontwerp uit en selecteer op basis hiervan een complementaire verfkleur. 

Vind je het moeilijk om de knoop door te hakken? Wit is altijd een veilige keuze. Deze kleur kan je met eender welk behang combineren. 

Eerst schilderen, dan behangen 

Voor een stijlvol eindresultaat behandel je eerst alle muren met een primer. Ja, ook de muur die je gaat behangen. Op deze manier hecht de behanglijm beter. Daarna kan je de muren schilderen.  

Op plaatsen waar de verf overgaat in behangpapier mag je enkele centimeters onder het behang schilderen. Hierdoor is alle grondverf bedekt met een afwerkingslaag en blijven er geen witte strepen achter. Tenslotte kan je het behang aanbrengen.  


Recente berichten

Categorieën