Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

De trendkleuren van 2022

15 oktober 2021 | Behang, Verven | Famst

trendkleuren 2022


De woonwereld is altijd in beweging. Vooral op het vlak van kleuren. Wie in 2022 een modieus interieur wil, denkt best goed na over het kleurenpalet.

Wat inspiratie nodig? Wij hebben de grootste kleurtrends van 2022 op één pagina verzameld.

 

Heldere hemel

Bright Skies wordt dé trendkleur van 2022. Deze lichtblauwe tint heeft een luchtige, hoopvolle uitstraling. Ze voelt zelfs optimistisch aan. Bovendien is Bright Skies makkelijk te combineren met andere accentkleuren, zoals diepgroen of messing. 

Het is de verbondenheid met het buitenleven dat deze trendkleur zo perfect maakt. Na de coronapandemie willen mensen genieten van hun herwonnen vrijheid. En was is er vrijer dan de eindeloze lichtblauwe hemel om ons heen?

trendkleur 2022 levi bright skies

Cocoonen met diepe kleuren

In 2022 zien we een verschuiving naar diepe, verzadigde tinten. De vrij donkere kleuren zorgen voor een gevoel van gezelligheid en intimiteit. Ze passen dus perfect in de cocooning trend van het moment. Nog een tip; combineer donkere muren met een paar lichtere meubels en accessoires, zoals een zandkleurig zeteltje. Zo behoud je wat contrast.

trendkleur 2022 diepe kleuren

Warm neutraal

Een trendy interieur in 2022 hoeft niet uit donkere tinten te bestaan. Je mag gerust voor ‘warm neutraal’ gaan. Dat zijn melk- en amandeltonige kleuren. Met dit zachte kleurenpalet creëer je meteen een gevoel van rust en sereniteit. Bovendien laat het zich makkelijk combineren met hout, waardoor je op het vlak van decoratie enorm veel mogelijkheden hebt, gaande van houten krukjes tot houten snijplanken.

Trendkleur 2022 warm neutraal

Glanzende afwerkingen

Wanneer we over trendkleuren praten, zijn het niet alleen de kleuren zelf die een rol spelen. Ook de glansgraad is belangrijk. Heel wat interieurspecialisten voorspellen een heropleving van glanzende verven. Wanneer ze op een spaarzame manier gebruikt worden, bijvoorbeeld op een deur of een keukenblok, zorgen ze voor een verrassend resultaat – modern, met een vleugje vintage.

trendkleur 2022 glanzende afwerking


Recente berichten

Categorieën