Op weekdagen open tot 18u30

Kun je een spanplafond op een schuine wand plaatsen?

28 november 2018 | Spanplafonds | Gert
Een spanplafond is een praktische en budgetvriendelijke oplossing voor wie zijn plafond wil vernieuwen. Spanplafonds kunnen bovendien aan elk type plafond worden bevestigd. Maar hoe zit het met schuine wanden en schuine plafonds? In dit artikel lees je het antwoord op die vraag.

Een spanplafond werkt heel eenvoudig: er wordt een doek gespannen tussen twee voorziene profielen in de wand. Door het doek aan te trekken en te verwarmen komt het strak te staan, zodat het er net uitziet als een klassiek plafond. De voordelen zijn legio: plaatsen gaat heel snel, is relatief goedkoop en het geheel is eenvoudig demonteerbaar. Bovendien kun je ook verlichting en ventilatie inbouwen in je spanplafond.

Schuine wand of plafond: werkwijze

Maar hoe zit het eigenlijk met schuine wanden en plafonds? Ook daarop kun je veilig een spanplafond monteren. Zo zijn spanplafonds erg populair op zolders. Net zoals bij een spanplafond voor een recht dak zijn correcte maten cruciaal. Het doek en de profielen worden namelijk op maat gemaakt. Belangrijk bij een schuine wand of een hellend dak is natuurlijk dat je rekening houdt met de hellingsgraad.

Nadat de profielen zijn vastgeschroefd of vastgelijmd, kun je het doek ophangen. Bevestig eerst de uiteinden in de hoeken en trek daarna het volledige doek strak. Daarvoor maak je gebruik van warme lucht waarmee je het doek glad strijkt. De overgebleven stukken doek snij je achteraf weg.

Spanplafond kopen voor een schuine wand?

Ben je op zoek naar spanplafond? Neem dan zeker een kijkje in onze winkel in Turnhout. Wij verkopen Plameco spanplafond, waarvan de kwaliteit al sinds 1982 is bewezen. Met Plameco kies je met andere woorden voor betrouwbaarheid. Zowel spanplafond in pvc als polyester zijn mogelijk. Beide types zijn verkrijgbaar in wel 100 kleuren.

 


Recente berichten

Categorieën