Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

4 mythes over spanplafonds doorbroken

16 september 2021 | Behang, Verven | Famst
Over de jaren heen heb je misschien een paar minpunten van spanplafonds opgevangen. Maar een groot deel van deze nadelen zijn mythes. Wij zetten de vier grootste misverstanden op een rijtje. 

Mythe 1: een spanplafond verkleurt na verloop van tijd 

Nee, een spanplafond zal niet verkleuren onder invloed van uv-licht. De nieuwste stoffen zijn namelijk erg kleurvast. Zelfs na meerdere jaren behouden ze hun originele schoonheid.  

Natuurlijk zijn er nog andere factoren die de kleur kunnen beïnvloeden. Als je binnenshuis rookt bestaat er wel een kans op verkleuring. Maar dat geldt ook voor je muren of een standaard plafond.  

Mythe 2: een spanplafond is duur 

Nog steeds denken heel wat mensen dat een spanplafond enorm duur is. Maar dat is helemaal niet het geval. In vergelijking met andere verlaagde plafonds is het een relatief budgetvriendelijke optie. Een verlaagd plafond in gipskarton plaatsen, plamuren en afwerken komt meestal duurder uit. Bovendien neemt dit meer tijd in beslag. De installatie van een spanplafond is op ongeveer 1 dag klaar. 

Mythe 3: een spanplafond scheurt gemakkelijk 

Bij de installatie van verlichting in het spanplafond moet je inderdaad oppassen met scherpe voorwerpen zoals schroevendraaiers. Maar dat wil niet zeggen dat het doek een kwetsbaar materiaal is. Het heeft namelijk wat rekkracht. Hierdoor zal het nooit gaan scheuren wanneer het huis zich gaat zetten – iets wat bij pleisterwerk soms wel gebeurt. Bovendien geven de meeste fabrikanten 10 jaar garantie (of langer) op scheuren.  

Mythe 4: spanplafonds vormen een brandrisico 

Onze spanplafonds voldoen aan de strenge Europese regels op het vlak van brandveiligheid. Ze zijn vlamvertragend, met slechts een geringe mate van rookontwikkeling. En bij brand zal er geen brandend materiaal uit het plafond druppelen. Deze combinatie maakt van spanplafonds een veilige keuze.  


Recente berichten

Categorieën