Op weekdagen open tot 18u30

Meerlagige of samengestelde parket: dit zijn de voordelen

12 december 2018 | Vloerbekleding | Gert
Meerlagige parket, ook wel samengestelde parketvloer genoemd, bestaat meestal uit drie lagen met een verschillende dikte. Daardoor heeft dit type meerdere voordelen ten opzichte van klassiek parket. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Wat is samengesteld parket?

De toplaag van samengestelde parket is 2 tot 6 millimeter dik, de middelste laag ongeveer 8 millimeter en de onderlaag bestaat uit een multiplex. De dikte daarvan is afhankelijk van de dikte van de bovenlaag: hoe dikker de bovenlaag, hoe dikker de onderlaag. De lagen zijn altijd haaks op elkaar verlijmd, voor een verstevigend effect.

De uitstraling van massief parket en de voordelen van multiplex

Met samengesteld parket haal je het beste van twee werelden in huis: de warme en authentieke uitstraling van parket en de voordelen van multiplex. De bovenlaag is namelijk echt hout en daarom niet te onderscheiden van massief parket. Door de aparte structuur van de drie lagen zal het hout niet krom trekken, wat bij parket wel kan gebeuren. Bovendien is meerlagige parket ook een stuk goedkoper dan massief parket.

Eenvoudige plaatsing van meerlagige parket

Meerlagige parket is ook eenvoudiger te leggen dan massief parket. Wij adviseren wel om de planken te verlijmen, in de plaats van zwevend te plaatsen. Dan loop je namelijk het risico dat de ze gaan ‘schotelen’ (banaanvormig worden). Meerlagige parket is trouwens ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

Samengesteld parket kopen? Kom langs in onze winkel in Turnhout

Ben je op zoek naar kwaliteitsparket? Wil je zelf samengesteld parket plaatsen? Kom dan zeker langs in onze winkel. Onze experts begeleiden je graag bij je aankoop. Bovendien kun je bij ons ook terecht voor advies over het leggen van je parket.


Recente berichten

Categorieën