Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Het effect van kleuren op je gemoed

22 december 2021 | Behang, Verven | Famst

Effect van kleuren op je gemoed


Kleuren kiezen we in de eerste plaats omdat we ze mooi vinden. Maar wist je al dat het kleurenpalet van een kamer ook een invloed heeft op je gemoed? Daarom denk je best goed na over de combinaties die je maakt.

Het psychologisch effect van interieurkleuren

Elke kleur heeft een ander effect op je lichaam:

Rood

Rood is een heel sterke, intense kleur. Ze straalt energie uit. Daarom wordt deze kleur gelinkt aan ambitie, actie en wilskracht, en is ze perfect geschikt voor een thuiskantoor of hobbyruimte. In de woon- en eetkamer zal rood mensen samenbrengen en conversaties stimuleren.

Blauw

Volgens de kleurpsychologie heeft blauw een kalmerend effect. In een blauwe kamer zakt je hartritme en daalt je bloeddruk. Het is dus geen verrassing dat deze kleur een uitstekende optie is voor je slaapkamer.

Geel

Weinig kleuren stralen zoveel positieve energie uit als geel. Gebruik het als kleuraccent doorheen je woning voor een lichte en luchtige uitstraling. Zoek een goede balans, want bij een overdaad wordt het een vrij agressieve kleur.

Oranje

Op zoek naar een kleur voor de speelkamer van je kinderen? Kies voor oranje. Deze kleur heeft een creatieve aantrekkingskracht en straalt enthousiasme uit. In een slaapkamer gebruik je best geen oranje, omdat ze je zintuigen te hard prikkelt.

Groen

Groen is onlosmakelijk verbonden met de natuur. Het staat voor groei en herstel. Een groene kamer moedigt aan tot onthaasting. Vind je een volledig groene kamer een beetje teveel van het goede? Begin dan met een handvol accenten; enkele planten, een groene fauteuil met een bijpassende voetenbank, enz.

Paars

Paars is exclusief, koninklijk en verfijnd. Deze kleur straalt pure luxe uit. Daarom zien we het regelmatig terug in dressings. Of gebruik het in de inkomhal om meteen indruk te maken op je gasten.

Roze

Iedereen weet dat roze een vrouwelijke kleur is. Maar wist je al dat ze gelinkt wordt aan vriendelijkheid en zachtheid? Vooral de pasteltinten zorgen voor een gevoel van kalmte. Donkere tinten voegen energie toe aan de kamer.

Kleuradvies nodig?

Tijdens een bezoek aan onze toonzaal vertellen we graag meer over het effect van verschillende kleuren. Kom snel eens langs. Het adres en de openingsuren staan onderaan deze pagina.


Recente berichten

Categorieën