Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Zo geef je oude meubels een nieuw leven

22 december 2021 | Varia | Famst

Meubels herstellen


Nee, je hoeft niet meteen nieuwe meubels te kopen. Met een beetje creativiteit geef je oude meubels een tweede leven. Laat je inspireren en ontdek onze handige tips.

Oude meubels opfrissen met verf

Een likje verf kan wonderen doen. Geef je oude meubels een metamorfose door ze te schilderen in een frisse kleur. Dat is makkelijk en goedkoop.

Stap 1: afschuren

Eerst moet je de huidige verf- of vernislaag verwijderen. Gebruik hiervoor schuurpapier met een grove korrel. Wanneer je wat zwaarder geschut nodig hebt, breng je eerst een afbijtmiddel aan. Zo is het oppervlak meteen schoon.

Stap 2: repareren

Oude meubels hebben waarschijnlijk een paar beschadigingen, zoals kapotte scharnieren of afgebroken sierlijsten. Dit is het perfecte moment om ze te herstellen. Eventuele gaatjes en scheuren kan je opvullen met een vulmiddel.

Stap 3: primer aanbrengen

Voor een goede hechting breng je eerst een primer aan. Omdat we oude meubels liefst schilderen met lakverf, kies je voor een solventgedragen primer. Laat die minstens 4 uur drogen.

Stap 4: verven

Zoek een lakverf in de gewenste kleur en breng die aan met een velvetroller. Smallere stukken doe je met een kwast. Net zoals bij muren werk je in verticale en horizontale richting om een goede dekking te verzekeren. Breng indien nodig een tweede laag aan.

Zetels en stoelen herstofferen

De bekleding van eetkamerstoelen, salons en andere zitmeubelen krijgt heel wat te verduren. Het is dus geen verrassing dat er gebruikssporen zichtbaar zijn, zoals vlekken en scheuren. Gelukkig kan je ze herstofferen. Een vakman brengt dan nieuwe bekleding aan. In stof of leder. Zo oogt alles weer als nieuw en krijgt het meubel een tweede leven.

Tips voor het opfrissen van oude meubels


Recente berichten

Categorieën