Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Het optimaliseren van de akoestiek en het geluid in je woning met spanplafonds.

13 juli 2017 | Spanplafonds | Famst




Een spanplafond biedt dé oplossing wanneer je in je woning kampt met een slechte akoestiek of geluidshinder. Een spanplafond zelf neemt de galm niet weg of houdt geen vervelende tikgeluiden tegen. Dankzij een spanplafond krijg je de kans om in de tussenruimte de juiste aangepaste isolatie aan te brengen. We lichten deze mogelijkheden verder toe in deze blog.

Vele woningen kampen met akoestische problemen. We kunnen deze ruwweg opdelen in twee grote problemen.

Galm in je woning

Ofwel heb je last van een galm in je woning, waarbij je elkaar moeilijk kunt verstaan. Dat fenomeen zien we vooral terug in grote, strakke ruimtes met weinig geluidsdempende materialen.

Vervelende contactgeluiden

Een ander probleem is het doorgeven van contactgeluiden via het plafond. Denk daarbij aan een bovenliggende verdieping waarop veel met hakken wordt gelopen. Deze contactgeluiden kunnen heel wat hinder veroorzaken op de onderliggende verdieping.

Isolatieplaten tussen beide plafonds

Met een spanplafond enkele centimeters onder het originele plafond kan je beide problemen perfect wegwerken. In de tussenruimte tussen het spanplafond en het originele plafond kan je aangepaste isolatieplaten plaatsen. Deze verlijm je eenvoudig tegen het originele plafond. We adviseren wel om akoestische isolatie tegen galm of geluidsisolatie tegen contactgeluiden te laten plaatsen door vakmensen.

Allereerst heb je voor elk probleem een ander type van isolatiemateriaal nodig. Bovendien moet dit isolatiemateriaal perfect geplaatst worden. Elk foutje betekent meteen dat het probleem nog niet is opgelost.

Ook nieuwe verlichting

Naast het oplossen van akoestische problemen of geluidsproblemen, geven spanplafonds je ook meteen de kans om je verlichtingsplan van de volledige ruimte aan te passen. Inbouwspots, opbouwverlichting, energiezuinige LED-strips,… Met een spanplafond is alles mogelijk.

Meer weten over mogelijkheden van spanplafonds voor het oplossen van akoestische problemen of hinder van contactgeluiden? Bel plafondadviseur Tom Denys op 0495 24 88 40 of maak hier vrijblijvend je afspraak.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.