Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Hoe laat je een kleine kamer groter lijken?

12 november 2021 | Behang, Verven | Famst

Kamer met zonlicht


Niet iedereen woont in een villa met een zee van ruimte. De meeste mensen moeten het met een bescheiden woning stellen. Maar geen paniek, want er zijn verschillende manieren om een kamer groter te doen lijken.  Hieronder vind je de beste tips.

Een wit plafond

Lichte kleuren zullen een kamer visueel vergroten. En wat is er lichter dan wit? In een kleine ruimte kan je dus best het plafond wit schilderen. Schilderen eventueel een strook van 10 cm breed bovenaan de muren (of onder de kroonlijst) om het plafond nog hoger te doen lijken.

Licht muurkleuren

Men zegt weleens dat je in een kleine kamer de muren best wit schildert. Klopt, maar dit betekent niet dat je geen kleuren mag gebruiken. Heel zachte pasteltinten zijn perfect geschikt voor compacte woningen. Ze hebben een verruimend effect, en geven je interieur een speelse toets.  

Donkere gangkleur

Over het algemeen zijn donkere kleuren in een kleine ruimte geen goed idee. Tenzij je een optisch trucje wil uithalen. In een lange, smalle gang mag je bijvoorbeeld wel de uiteinden in een donkere kleur verven. Hierdoor oogt de ruimte minder langwerpig.   

Egale kleuren

Een kleurenpalet met sterke contrasten zal veel aandacht opeisen. Dat wil je niet in een kleine kamer. Kies dus meubels en accessoires die complementair zijn met je muurverf. Op deze manier vormt alles één geheel. De rust die hierdoor ontstaat, doet de ruimte groter lijken dan ze werkelijk is.  

Laat zonlicht binnen

Probeer om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Hang dus geen zware overgordijnen op, maar kies voor zonwering die je ’s avonds kan neerlaten, zoals een rolgordijn. Let er ook op dat je geen grote planten of zetels voor het raam zet.  

Hang een spiegel op

Laat een kamer groter lijken met spiegels. Ze reflecteren het zonlicht, waardoor de ruimte veel lichter en luchtiger aanvoelt. Je kan één grote wandspiegel ophangen of een set van meerdere spiegeltjes in verschillende formaten. En vergeet niet; de positie is ook belangrijk. Hang de spiegel recht tegenover het raam. Wanneer die tegen dezelfde muur hangt, gaat het effect verloren.  


Recente berichten

Categorieën