Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Is een spanplafond in de badkamer interessant?

22 maart 2018 | Spanplafonds | Famst

Spanplafond badkamer


Na een intense werkdag uitgebreid douchen of een warm bad nemen. Heerlijk ontspannend, toch? Maar ondertussen komt er stoom vrij dat al snel de ruimte vult. En dus ook tegen het plafond slaat. Sta je voor een badkamerrenovatie? En moet je een nieuw plafond installeren? Dan is een spanplafond in de badkamer zeker een interessante optie.

Het zal je niet verbazen dat vocht in veel huizen de vijand bij uitstek is. Zeker in slecht geventileerde ruimtes steekt schimmel al snel de kop op. En dat is gevaarlijk voor je gezondheid. Je wilt dan ook zonder zorgen een bad of douche nemen

Spanplafond in badkamer schimmelt niet

Spanplafonds krijgen tijdens het productieproces een speciale coating die de ondergrond volledig afsluit. Ze zijn dus volledig waterafstotend en dat heeft heel wat voordelen. Zo kan je spanplafonds  gemakkelijk afwassen en is schimmelvorming onmogelijk. De condens die vrijkomt in de badkamer kan dus onmogelijk in het spanplafond trekken, omdat de ondergrond niet poreus is. De kans op schimmelvorming is dan ook onbestaande.

Spanplafond kan tegen vocht en wisselende temperatuur

Een ander groot voordeel van spanplafonds in de badkamer is dat ze hun oorspronkelijke vorm behouden. Ook bij vocht- of temperatuurschommelingen. Bij andere plafonds loop je het risico dat de verf na verloop van tijd begint af te bladeren. Of soms verschijnen er plots blaasjes in het behang. Gelukkig is dat onmogelijk bij spanplafonds, ook in de badkamer.

Spanplafond of vochtwerende gyproc?

Tegenwoordig bestaan er speciale, vochtwerende gipsplaten die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimtes. Je herkent ze aan hun groene kleur. Een mooie oplossing, maar zelfs met de juiste verf blijft de kans bestaan dat de platen na verloop van tijd opnieuw poreus worden. Het gevolg? Condens kan zich erop vastzetten en niet veel later krijg je alsnog schimmelvorming. Wil je dus op zeker spelen? Dan installeer je best een spanplafond in je badkamer.

Wil je zeker zijn dat je plafond 100% vochtbestendig is? Dan kies je best voor een spanplafond in de badkamer. Zo ben je zeker dat er nooit schimmels zullen opduiken en kom je niet voor verrassingen te staan. Vraag hier gerust een vrijblijvende offerte.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.