Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

7 Tips om proper te verven

22 december 2021 | Verven | Famst

7 tips om proper te verven


Maak je van elke kamer een slagveld wanneer je gaat schilderen? Belanden er altijd verfspatten op vloeren, meubels en ramen? Dan moet je absoluut deze tips lezen. Die helpen je om proper te verven.

1. Investeer in goed materiaal

Net zoals een kok efficiënter kookt met de juiste messen, heb je goed materiaal nodig om te schilderen. Investeer dus in kwalitatieve verfrollers en borstels. Die gaan langer mee, liggen beter in de hand en zorgen voor een mooier eindresultaat. En misschien nog belangrijker; ze besparen je heel wat frustraties.

2. Bescherm je vloerbekleding

Er bestaat altijd een kans dat er verfspatten of een gevallen borstel op je vloer terechtkomen. Dit kan voor permanente vlekken zorgen, vooral op poreuze vloerbekledingen zoals parket. Daarom doe je er goed aan om je vloer af te dekken. Gebruik hiervoor een plastic folie of stucloper. Kleef deze beschermlaag eventueel vast met een beetje tape.  

3. Dek je meubels af

Kleinmeubelen, zoals bijzettafeltjes en nachtkastjes, zet je makkelijk in een andere kamer wanneer je gaat schilderen. Maar met grotere stukken is dat niet altijd mogelijk. Je moet ze dus beschermen met een kunststof afdekfolie of een stoffen afdekvlies.

4. Breng afplaktape aan

Proper verven begint met een goede voorbereiding. Een van de belangrijkste voorbereidingen die je moet treffen is het aanbrengen van afplaktape rond raamprofielen, plinten en andere zaken die je niet mag schilderen. Deze tape voorkomt verfspatten en zorgt voor een strakke aflijning.

5. Houd water en een spons bij de hand

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het toch mogelijk dat er ergens verf belandt waar het niet mag. Daarom houd je best een emmertje met water en een spons bij de hand. Dan kan je vlekken snel schoonmaken, voordat de verf droogt.

6. Neem voldoende, maar niet te veel verf

Wees niet te zuinig met verf, maar let er ook op dat de verf niet van de rol druipt. Anders belanden er verfdruppels op de vloer en ontstaan er misschien zakkers of druipers op de muur. Met een verfrooster wordt alles gelijkmatig verdeeld en krijg je een strak schilderwerk.

7. Maak alles proper

Klaar? Schraap met een plamuurmesje zoveel mogelijk verf van je rol of borstel, en zet alles in een potje met water. De volgende dag spoel je alles af onder de kraan. Laat de haartjes goed drogen en berg het materiaal op een droge plek op. Op deze manier blijven borstels en rollers in topconditie en kan je ook volgende keer proper verven.


Recente berichten

Categorieën