Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Goedkope renovatietips met een grote impact

13 augustus 2021 | Spanplafonds, Verven, Vloerbekleding | Famst
Bij een renovatieproject zijn er heel wat grote kosten; muren na-isoleren, de elektrische installatie vervangen, een nieuwe keuken plaatsen… Die kosten handenvol geld. Gelukkig zijn er ook een paar goedkopere opties. Hieronder vind je vier budgetvriendelijke renovatietips met een grote impact.   

Een nieuwe vloer 

Weinig renovatiewerken hebben zo’n grote impact als een nieuwe vloerbekleding. Ben je die oubollige tegels beu? Leg er laminaat of parket over. Er zijn verschillende formaten, kleuren en afwerkingen om uit te kiezen. Op deze manier is er altijd wel een vloerbekleding die bij je favoriete woonstijl past.  

Naast laminaat en parket hebben we nog een heleboel andere vloerbekledingen in ons assortiment zitten, waaronder vinyl, linoleum, kurk en vasttapijt. Aan keuze is er dus geen gebrek. 

Muren en plafonds schilderen  

Een nieuw laagje verf kan wonderen doen. Door de kamer te schilderen krijgt je interieur een frisse uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor een van de trendkleuren. 

Deze schilderwerken zijn het perfecte moment om kleine beschadigingen in de muren bij te werken. Zo garandeer je een egaal eindresultaat. 

Je hoeft jezelf niet te beperken tot de muren en het plafond. Je kan ook andere zaken schilderen, zoals een houten trap, deuren of keukenkastjes. Verf is een goedkope manier om ze een tweede leven te geven. 

Behang als blikvanger 

Ook behangpapier is geschikt voor budgetvriendelijke renovaties. Het leuke aan behang is dat er letterlijk honderden kleuren en motieven verkrijgbaar zijn. Modern, klassiek, landelijk, retro, romantisch… er is voor ieder wat wils.  

Spanplafond in één dag 

Bij een oud huis zitten er vaak scheuren in het plafond. Deze barsten herstellen neemt heel wat werk in beslag. Je laat dan misschien beter een spanplafond plaatsen. In één dag krijg je een mooi strak, glad plafond in de gewenste kleur. Bovendien biedt een spanplafond nog meer mogelijkheden. Installeer bijvoorbeeld een paar extra inbouwspots of een ledstrip voor indirecte verlichting.  


Recente berichten

Categorieën