Op weekdagen open tot 18u30

Een overzicht van het populairste behangpapier

5 mei 2018 | Behang | Famst
Welk type behangpapier verkies jij? In dit artikel zetten we de meeste gebruikte soorten op een rij. We geven er ook de belangrijkste eigenschappen bij zodat je een gefundeerde keuze kunt maken in de winkel.

Papierbehang: simplex of duplex

Papierbehang bestaat in twee varianten: eenlagig (zogenaamd ‘simplex’) of tweelagig (‘duplex’). Papierbehang lijm je aan de muur door de stroken in te smeren. Om het van de muur los te weken is een stoommachine noodzakelijk.

Vliesbehang: sterker dan papierbehang

Vliesbehang is een mengeling van textielpapier en kunststofvezel. Het is sterker dan papier en gemakkelijker aan te brengen. Je smeert namelijk de muren in plaats van het behang in met lijm. Vliesbehang bestaat in twee varianten: print- en renovatievlies.

Vinylbehang: vliesbehang met een laagje pvc

Vliesbehang dat afgewerkt is met een toplaag uit pvc. Het is steviger dan klassiek vliesbehang en bovendien afwasbaar.

Glasvezelbehang: typische geweven structuur

Glasvezelbehang is op de terugweg, in het voordeel van vliesbehang. In de jaren ‘90 werd dit behang veel gebruikt. De typische geweven structuur met een klassieke uitstraling moet je steeds overschilderen.

Fotobehang: ideaal voor een accentmuur

Fotobehang bevat een foto in hoge resolutie die op het papier of vlies wordt geprint. Eigen foto’s zijn mogelijk als de resolutie hoog genoeg is. Fotobehang is perfect als accentmuur.

3D-behang: decoratieve diepgang

Ook 3D-behang is geschikt voor accentmuren. Het behang bevat diepte en is dus heel decoratief. Bovendien is 3D-papier ook geluidsdempend. Dit is wel een duur behang. De plaatsing is ook niet eenvoudig.

Ben je op zoek naar geschikt behang voor jouw woning? Kom eens langs in onze winkel en ontdek het assortiment.


Recente berichten

Categorieën