Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Doorbreek de witheid

22 december 2021 | Behang, Verven | Famst

Doorbreek de witheid


In de overgrote meerderheid van de Vlaamse woningen hebben de muren en plafonds een witte kleur. Want dat is een veilige keuze. Heb jij ook schrik om een flinke dosis kleur te introduceren? Lees dan snel onze tips om de witheid te doorbreken.

Kies voor heel zachte kleuren

Voor een kleurrijk interieur hoef je niet meteen sterke, opvallende kleuren te gebruiken. Heel zachte tinten zijn al voldoende. Een witte muurverf met een hint van bruin, groen of blauw zal de kamer wat pit geven, zonder te veel aandacht te eisen. Combineer dit eventueel met accessoires in dezelfde kleur maar een fellere tint, dan vormt alles één geheel.

Behang als accentmuur

Doorbreek de witheid met behangpapier. Een speels, kleurrijk patroon is perfect als accentmuur. Het leuke aan behang is dat er een enorm groot assortiment verkrijgbaar is. Op deze manier is er voor elke kamer in huis een passende oplossing, van woonkamer tot slaapkamer.

Vaste elementen

Wanneer we over interieurkleuren praten, denken we in de eerste plaats aan muren en plafonds. Toch zijn er nog een heleboel ‘vaste’ elementen die je kan schilderen. Denk bijvoorbeeld aan deuren of lambrisering. Ook die kan je gebruiken om je kleurenpalet in balans te brengen.

Kleurrijke meubels

Zelfs als je voor witte muren en plafonds kiest, zijn er nog manieren om wat kleur te introduceren. Via het meubilair bijvoorbeeld. Toon een beetje durf en vervang die grijze zetel door eentje in een smaragdgroene bekleding. Wat een eyecatcher! Ook bij ander meubilair, zoals kasten en bijzettafeltjes, zijn er ongetwijfeld een paar leuke kleuren verkrijgbaar.

Kleurrijke accessoires

Tenslotte zijn er nog de accessoires. Decoratiestukken zoals schilderijen, tapijten, schalen, theelichthouders kunnen allemaal je interieur opfleuren. Het grote voordeel? Ze zijn makkelijk verwisselbaar. Je kan doorheen het jaar het kleurenpalet veranderen en de seizoenen volgen. Handig, toch?


Recente berichten

Categorieën