Op weekdagen open tot 18u30, contacteer ons

Betonlook verf geeft je muren een unieke look

1 april 2022 | Verven | Famst

Muur betonlook bed


Er zijn honderden verschillende soorten verven verkrijgbaar, in alle kleuren van de regenboog. Betonlook verf is ongetwijfeld een van de meest opvallende soorten. Hiermee geef je jouw muren een unieke look.

Wat is betonlook verf?

Betonlook verf is een dikke, matte verf met een speciale samenstelling die je muren de uitstraling van beton geeft. Er zijn zowel donkere als lichte tinten verkrijgbaar, zodat er voor elk interieur een oplossing is.

Het grote voordeel van een betonlook verf is de kostprijs. Het is veel goedkoper dan een beton ciré afwerking. Bovendien is het makkelijk zelf aan te brengen. Je hebt geen speciaal gereedschap of voorkennis nodig.

Een unieke, karaktervolle uitstraling

Een betonlook muur is een leuke blikvanger. Het geeft de kamer een flinke dosis karakter. In combinatie met een toon-op-toon kleurenpalet kan het zelfs een rustgevende sfeer creëren.

Het leuke aan betonlook verf is dat het overal bruikbaar is. Enkele voorbeelden om je te inspireren:

• Spatwand in de keuken
• Accentmuur achter het bed in de slaapkamer
• Afwerking van de omkasting rond een inbouwhaard
• Halfhoge betonlook muur in combinatie met tegels in het toilet
• Stoere kinderkamer met een betonmuur is een eyecatcher

Betonlook verf aanbrengen

Breng eerst een primer aan en laat deze minstens vier uur drogen. Deze grondlaag zorgt voor een goede hechting.

Daarna starten we met de eerste laag betonlook verf. Die mag je kriskras aanbrengen. Door in verschillende richtingen te werken creëer je de uitstraling van beton. Des te chaotischer, des te beter.

Een tweede laag is optioneel. Hierdoor wordt de kleur iets donkerder en kleurverschillen genuanceerder.

Wil je een betonlook muur in de keuken of badkamer? Dan raden we aan om nog een afwerkingslaag (sealer) aan te brengen om de verf te beschermen tegen vocht en vuil.


Recente berichten

Categorieën

Gratis e-book

De verf- en kleurtrends voor 2024

In ons gratis e-book leer je alles over de nieuwste verf- en kleurtrends voor 2024. Je vindt er ongetwijfeld een aantal leuke ideeën om toe te passen in jouw interieur.