Op weekdagen open tot 18u30

50 tinten wit: welke variant past in jouw interieur?

12 augustus 2018 | Behang, Verlichting, Verven, Vloerbekleding | Gert
Wit is altijd schoon, luidt het gezegde. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Maar wit bestaat in heel wat verschillende tinten en variaties. Dat maakt de keuze er natuurlijk niet eenvoudiger op. In dit artikel overlopen we enkele populaire wittinten én we vermelden er de belangrijkste esthetische eigenschappen en toepassingen bij.

Van het plafond tot de trap, van de muren tot de meubels: wit past in bijna elk interieur. Het is een tijdloze klassieker die zelden gaat vervelen. Zeker niet als je wat afwisseling brengt door verschillende tinten wit te kiezen.

Mat of glanzend wit? Gebroken of zuiver?

De veelzijdigheid van wit is meteen zijn grootste kracht. Op zichzelf of in combinatie met andere kleuren: wit zorgt altijd voor een meerwaarde. Kies voor mat of glanzend wit, gebroken of zuiver wit en combineer naar hartenlust met andere tinten. Ook gedurfde kleuren en industriële materialen zoals staal en hout zijn combineerbaar met witte muren en geven een moderne look aan elke kamer.

Wit maakt een ruimte groter

Lichte wittinten breken een ruimte open en laten ze ruimer lijken. Zeker in combinatie met een donkere vloer is een lichte wittint aanbevolen. Donkerdere wittinten (crèmekleurig of beige) laten zich dan weer makkelijk combineren met aardekleuren.

Combineren met wit

Combineren met wit is dus heel eenvoudig. Kies wel altijd voor dezelfde kleurenfamilie. Heeft je wittint een grijze schijn? Kies dan voor een donkerdere tint grijs als contrastkleur. Wit met een lichtgroene glans past dan weer prima bij een groentint.

Wit zorgt ervoor dat je kamer niet te donker oogt. Daarom ook deze stelregel: verf een ruimte nooit voor meer dan de helft in een donkere kleur. Wit is de ideale schokbreker voor donkere en felle tinten.

Ontdek ons assortiment wittinten in onze winkel.


Recente berichten

Categorieën